Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ābolus nomizo un izņem serdi. Nomizotos ābolus sagriež plānās šķēlītēs.
Cepamā papīra sloksni ietauko ar sviestu, liek uz tās kārtainās mīklas plāksni un izrullē apļa formā. Mīklu apsmērē ar ābolu kompotu.
Uz mīklas pamatnes vēdekļa formā izkārto ābolu šķēlītēs un pēc tam apsmērē ar medu. Pa virsu kaisa pūdercukuru.
Tarti liek cepties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem. Cepeškrāsns apakšā paliek trauku ar ūdeni, lai veidotos tvaiki.
Padoms: Ja cepšanai izmanto tvaika krāsni, ieslēdz režīmu ar ventilatoru un izmanto funkciju, kurā ir 25 procenti tvaika un 75 procenti karsēšana.
Ābolu tarti cep 20-25 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un pasniedz, kamēr vēl karsta. Uz šķīvja, blakus tartes gabaliņam, pasniedz arī saldējuma bumbu.