*Reklāmraksti 2015 - 3808
Foto: Publicitātes attēls
Kamambērs ar dzērvenēm un pistācijām greznos ikvienu svinību galdu. Vai kalpos kā garda uzkoda vakaram divvientulībā kamīna priekšā. Katrā ziņā aukstos ziemas mēnešus grūti iedomāties bez šī grēcīgi krēmīgā un aromātiskā ceptā siera.
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
120 gNaturek camembert natural siers350 glielogu dzērvenes cukura sīrupā1 ĒKkļavu sīrups sasmalcinātas lapiņas no viena rozmarīna zariņa

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē 180 grādus karstu. Sieru izņem no iepakojuma un liek uz pannas, kura izklāta ar cepampapīru.

2

Liek krāsnī un cep, līdz siera augšpusīte "uzpūšas" jeb paceļas uz augšu (aptuveni 15 minūtes). Izņem no cepeškrāsns un atdzesē 5-8 minūtes. Atdzesēšana pirms pasniegšanas nepieciešama, jo siers cepoties ritulīša iekšpusē kļūst ļoti karsts.

3

Kamēr siers cepas, no dzērvenēm sīrupu ielej mazā katliņā un pievieno tam kļavu sīrupu. Ik pa laikam apmaisot, vāra uz nelielas liesmas, līdz šķidruma daudzums samazinājies uz pusi un ieguvis vidēji šķidras mērces konsistenci. Katliņā ieber dzērvenes un visu uzkarsē. Noņem no uguns.

4

Dzērvenes kopā ar sīrupu pārlej kamambēra sieram. Pārkaisa ar pistācijām un rozmarīna lapiņām.

Recepti sagatavojusi bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!