Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakuļ olas ar cukuru, pēc tam pievieno sāli un vaniļas ekstraktu. Bļodā ieber miltus un kartupeļu cieti, labi izmaisa. Vidū izveido bedrīti un ielej sakultās olas. Sākot maisīt no vidus, iemaisa olas miltos, vienlaicīgi pakāpeniski pievienojot pienu.
Turpinot nepārtraukti maisīt, pamazām pievieno kausētu sviestu un verdošu ūdeni. Kad viss samaisīts, noliek mīklu atpūsties 30 minūtes.
Sakarsē pannu ar nelielu daudzumu sviesta, lej ar kausiņu mīklu un cep pankūku no abām pusēm zeltainu, ja vēlas ēst plānās pankūkas. Savukārt, ja pankūkas ir plānots vēlāk pildīt, tās cep tikai no vienas puses.
Kad neceptā puse ir sausa, pankūku uz dažām sekundēm apgriež apkārt (lai liekot pankūkas vienu uz otras, tās nesaliptu kopā) un noņem no pannas. Pankūkas liek uz plata šķīvja, lai atdziest.
Ar biezpienu pildītas pankūkas
Bļodiņā sajauc biezpienu ar cukuru, pievieno olas dzeltenumu, vēlreiz izmaisa. Ja vēlas, pievieno vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, vai smalki rīvētu apelsīna miziņu, svaigus augļu gabaliņus.
Kad pankūkas pietiekami atdzisušas un var noturēt rokās, pildījumu liek uz zeltaini apceptās puses, satin tīstoklīšus un bālo pusi apcep kraukšķīgi brūnu.