Sastāvdaļas
Pagatavošana
No dotā produktu daudzuma sanāks apmēram sešas kūciņas, atkarībā no tā, cik lielas krūzītes tiks izmantotas.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C, sagatavo krūzītes, tās iesmērējot ar sviestu un izkaisot ar kakao pulveri. Lieko pulveri izkrata laukā.
Bļodā liek gabaliņos salauztu šokolādi un gabaliņos sagrieztu sviestu. Virs verdoša ūdens šokolādi izkausē. Jāraugās, lai bļodas apakša neskartos pie karstā ūdens.
Kad šokolāde izkususi, tai ļauj atdzist. Tikmēr atdala olām dzeltenumus no baltumiem, un ar mikseri sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz veidojas biezs, gaišs krēms.
Pēc tam pievieno vanilīna cukuru ar vaniļas ekstraktu, sakuļ. Pievieno kausēto šokolādi, sakuļ, līdz veidojas vienmērīga masa.
Sakuļ olu baltumus ar nelielu šķipsnu sāls, līdz veidojas stīvas putas. Tad pievieno cukuru un sakuļ spīdīgas putas, būs nepieciešamas dažas sekundes.
Sakultos olbaltumus pievieno šokolādes masai. Vispirms ieliek nelielu daudzumu un izmaisa, padarot šokolādi vieglāku. Tad iecilā pārējos baltumus. Nav jāuztraucas, ja saglabājas dažas baltumu joslas un svītras.
Mīklu vienmērīgi sadala pa krūzītēm, iepildot apmēram ⅔ no krūzītes. Šādi sapildītas krūzītes, apsegtas ar pārtikas plēvi, var glabāt ledusskapī līdz cepšanai un pasniegšanai galdā (līdz 6-8 stundām). Vienīgi jāņem vērā, ka no ledusskapja izņemtās kūciņas būs jācep kādas divas minūtes ilgāk.
Krūzītes liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 10-15 minūtes (atkarībā, cik lielas krūzītes). Kūciņa no ārpuses ir sausa, bet vidus ir mīksts un plūstošs. Kūciņas plaisiņās varēs redzēt mitro kūkas daļu.
Pasniedz nekavējoties, jo pēc kādām 5 minūtēm kūciņas sāks saplakt. Kūciņas lieliski garšos ar saldējumu vai putukrējumu.