Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nelielā katliņā ielej ūdeni un pieber klāt pūdercukuru. Katliņu liek uz plīts, vidējas liesmas, un karsē šķidrumu. Ūdeni karsējot maisa, lai pūdercukurs izkustu.
Pēc tam pievieno piparmētru buntīti un ļauj šķidrumam sākt vārīties. Vāra 2-3 minūtes, tad noņem katliņu no plīts.
Iegūto piparmētru sīrupu nokāš bļodiņā, atdzesē. Iemaisa sīrupā saldo krējumu un grieķu jogurtu, pievieno arī sakapātas piparmētru lapiņas (2-3 ēdamkarotes). Ja saldējumu ir vēlme iegūt košāku, pievieno arī nedaudz zaļo pārtikas krāsvielu. Visu kārtīgi samaisa.
Saldējuma masu pārlej traukā, kuru drīkst likt saldētavā. Saldējumu liek saldētavā un sasaldē.
Aptuveni pēc stundas vai divām apmaisa ar karoti vai dakšiņu, lai saldējumam būtu tam raksturīgā konsistence un neveidotos ledus kristāliņi. Tad arī saldējumā iemaisa smalkos gabaliņos sagrieztu piparmētru šokolādi.
Gatavo šokolādes lapiņas. Sagatavo tīras un sausas svaigu piparmētru lapiņas un izkausētu šokolādi. Ar nelielu otiņu uzsmērē šokolādi uz piparmētras lapiņu aizmugures, lai šokolāde piekļautos lapiņu reljefam.
Lai panāktu to, ka šokolādes lapiņas ir ieliektas, tās uzliek uz koka karotes kāta un ļauj sastingt šokolādei, ieliekot lapiņas ledusskapī.
Kad šokolāde uz lapiņām stingra, piparmētras no tās rūpīgi noloba.
Pasniedz piparmētru saldējumu nelielos trauciņos, dekorējot ar pagatavotajām šokolādes lapiņām.