kēksiņi baziliks
Foto: Shutterstock
Mīksti un gaisīgi kēksiņi ar šķiņķi un sieru. Lieliski noderēs brokastīs vai nelielās viesībās kā uzkoda.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gkūpināts šķiņķis250 gsiers loki1 glāzemilti1 TKdzeramā soda1 glāzekefīrs šķipsnasāls2 olas

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sagatavo kēksiņu pannu, papīra formiņas saliekot iedobēs.

2

Sagriež gabaliņos šķiņķi. Uz rupjās rīves sarīvē sieru. Smalki sakapā lokus.

3

Bļodā iesijā miltus, sajauc ar sāli un dzeramo sodu. Nelielā bļodā sakuļ olu ar kefīru. Miltos izveido iedobi, ielej tajā olu ar kefīru un, sākot maisīt no vidus, sajauc mīklu.

4

Ļauj mīklai atpūsties 10 minūtes. Pēc tam mīklā iemaisa šķiņķi, sieru un lokus, salej sagatavotajās kēksiņu formās.

5

Liek kēksiņus karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes, līdz tie gatavi - iespraužot skaliņu kēksiņā, tas laukā iznāk sauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!