Foto: DELFI
Katram reiz pienāk diena, kad ļoti kārojas kas salds. Ja vien mājās ir dažas nepieciešamās sastāvdaļas, tad braunijs krūzītē būs, iespējams, labākais veids, kā remdināt kāri pēc salduma.
5Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
50 gkviešu milti50 gcukurs2 TKkakao šķipsnasāls šķipsnakanēlis3 ĒKizkausēts sviests (var izmantot arī eļļu)2 ĒKūdens

Pagatavošana

1

Krūzītē sajauc visas sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, kakao, sāli un kanēli. Ar karoti vai dakšiņu samaisi, lai viss vienmērīgi sajaucies.

2

Tad pievieno izkausēto sviestu, ūdeni un samaisi, lai masa ir pašķidra un bez kunkuļiem. Ja nepieciešams, var pievienot vēl karoti ūdens.

3

Ja baidies noķēzīt krūzītes malas ar mīklu, tad vari sastāvdaļas sajaukt atsevišķā krūzē vai traukā un tad pārliet krūzē, kur pasniegt.

4

Liec krūzīti mikroviļņu krāsnī 700 W režīmā uz vienu minūti. Ja mīkla vēl šķiet pašķidra, tad gatavo vēl 30 sekundes, bet nepārcep, jo brūnītim jābūt viegli mīkstam, nevis sausam kā kēksam.

5

Pasniedz tūlīt pēc gatavošanas ar plombīra saldējumu vai putukrējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!