pankūkas plāceņi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīgas sāļās cukīni pankūkas jeb plācenīši ar svaigo baziliku. Cukīni vietā var izmantot arī jaunos kabačus. Pankūkas pikantākas padara tajās esošais čili, kā arī mārrutku mērce, ar ko tās pasniedz.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĒRCEI:150 mlskābais krējums2 ĒKmajonēze2 TKmārrutki2 ĒKsakapāts baziliks PLĀCEŅIEM:100 gmilti sāls pipari2 olas4 ĒKpiens2 cukīni vai kabači (sarīvēti)2 ĒKsakapāts baziliks2 svaigie čili pipari2 ĒKolīveļļa

Pagatavošana

1

Vispirms gatavo mērci – bļodiņā liek skābo krējumu, majonēzi, mārrutkus un baziliku, un visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa. Mērci pēc tam ieliek ledusskapī.

2

Gatavo pankūkas – bļodā iesijā miltus un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pēc tam miltos iemaisa sakultas olas un pienu, lai veidotos viendabīga mīkla. Mīklā iemaisa sarīvētos cukīni, baziliku un sakapātus svaigos čili (pirms tam iztīra to sēkliņas).

3

Pannā ielej mazliet olīveļļu un uzkarsē. Ar ēdamkaroti pannā saliek cukīni plācenīšus un cep 2-3 minūtes, līdz to viena puse ir zeltaina. Pēc tam apgriež otrādi un cep vēl 2-3 minūtes.

Kad visa mīkla sacepta plācenīšos, pasniedz tos kopā ar mārrutku mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!