Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kraukšķīgas kārtainās mīklas maizītes ar gardu kombināciju – tomātiem, kazas sieru un baziliku. Pasniedz kā uzkodu pie dzērieniem vai piedevu lapu salātiem.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
320 gkārtainā mīkla1 ola (sakulta)3 ĒKpesto120 gkazas siers4 tomāti2 ĒKbaziliks (sakapāts) olīveļļa

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

2

Izrullē kārtaino mīklu, nogriež nelīdzenās maliņas un apsmērē to ar sakulto olu. Pēc tam kārtaino mīklu sagriež 12-20 kvadrātos.

3

Kārtainās mīklas kvadrātus izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Pēc tam mīklas kvadrātiņus mazliet apsmērē ar pesto. Pa virsu uzliek plānu šķēlīti kazas siera, bet pēc tam 1-2 plānas tomāta šķēlītes. Pa virsu tomātiem pārkaisa svaigo baziliku, uzliek vēl mazliet pesto un beigās aplaista ar mazliet olīveļļu.

4

Maizītes liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās un zeltaini brūnas.

5

Kad gatavas, izņem no cepeškrāsns un mazliet atdzesē. Ēd siltas tāpat vai pasniedz kā piedevu salātiem vai kā uzkodu pie dzērieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!