kūka upenes plātsmaize

"Ātrs un garšīgs veids, kā vakarā pabarot ģimeni un izmantot biezpienu, kas tuvojas derīguma termiņa beigām. Un arī saldētavas krājumi jātukšo, jo tuvojas jauna vasara ar svaigām ogām un vitamīniem no pašu dārza!" Recepti Tasty.lv piedāvā Evita – viena no vakariņu recepšu konkursa dalībniecēm.

45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gbiezpiens150 gsviests4 olas5 ĒKcukurs pēc garšasvaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts1.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls5 ĒKmanna milti(pēc vajadzības)1 saujasaldētas vai svaigas ogas

Pagatavošana

1

Sviestu sarīvē lielā bļodā, pievieno olas, cukuru, vaniļu un ar mikseri saputo.

2

Masai pievieno biezpienu, cepamo pulveri, mannu un šķipsniņu sāls, visu samaisa. Ja mīkla šķiet par šķidru, var piebērt nedaudz miltu, bet ne pārāk daudz.

3

Mīklu vēlams nedaudz atpūtināt, lai manna nedaudz uzbriest, bet, ja izsalkums ir pārāk stiprs, tad ķeras pie cepšanas.

4

Cepamtrauku iesmērē ar sviesta piciņu, iekaisa pavisam nedaudz mannas putraimus. Lej mīklu traukā, pārkaisa ar ogām no saldētavas – labi garšo gan upenes, gan jāņogas, gan zemenes vai avenes – un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 180 grādos. Cep 25-35 minūtes (atkarīgs no krāsns) vai līdz izveidojusies kārdinoši zeltaina garoziņa.

5

Pasniedz ar skābo krējumu vai saldējumu. Garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!