Plānās pankūkas svētdienas vakariņām ģimenes lokā. Garšos lieliski ar ievārījumu, šokolādes krēmu un piena glāzi. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Ieva, kura piedalās vakariņu recepšu konkursā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sākumā atdalu olu dzeltenumus no olu baltumiem.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, kuļ tik ilgi, kamēr cukurs pakusis. Tad pievieno glāzi piena, kausēto sviestu, kā arī sāls šķipsniņu, visu labi samaisa.
Tad klāt iesijā miltus, kad sāk izveidoties biezāka masa – lēnām var liet klāt pienu, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Tai jābūt ne pārāk biezai.
Lai mīklai piešķirtu gaisīgumu un izvairītos no kunkulīšiem, kā pēdējos pievieno olu baltumus, ko pirms pievienošanas kārtīgi saputo un iecilā mīklā, lēnām maisot.
Kad mīkla gatava, atstāj to uz 30 minūtēm ievilkties.
Pankūkas cep kārtīgi uzkarsētā pannā, pasniedz ar mājas ievārījumu vai šokolādes krēmu un pienu.
"Pankūkas būs gardākas, ja gatavosiet tās mīlestībā kopā ar ģimeni," raksta receptes autore Ieva.