Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo biskvītu. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Bļodā sakuļ sviestu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, līdz iegūta krēmīga masa. Tad pakāpeniski iemaisa olu dzeltenumus.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Apaļo kūkas formu ietauko ar sviestu un izbārsta tajā miltus, lai tie pieliptu pie formas sieniņām. Atsevišķi sakuļ stingrās putās olu baltumus ar sāli, tad pievieno cukuru. Pēc tam mīklas daļā ar olu dzeltenumiem iemaisa izkausēto šokolādi, bet tad iecilā sakultos olu baltumus un miltus. Gatavo mīklu salej kūkas formā un liek cepeškrāsnī cepties uz stundu.
Kad biskvīts gatavs, to atdzesē. Pēc tam uzmanīgi izņem no formas. Kūkas biskvītu, kad tas atdzisis, pārgriež horizontāli uz pusēm. Mazliet uzsilda aprikožu ievārījumu un iemaisa tajā mēriņu ruma. Vienu biskvīta pusi apsmērē ar ievārījumu. Tai virsū liek otru biskvīta pusi un arī to apsmērē ar aprikožu ievārījumu.
Gatavo glazūru – šokolādi izkausē ūdens peldē. Atsevišķā traukā lej siltu ūdeni un pieber tam cukuru, izmaisa, lai masa būtu vienmērīgā sīrupā. Pēc tam cukura sīrupā ielej izkausēto šokolādi, veikli apmaisa un ļauj pavisam neilgu brīdi padzist, ja šokolāde ir pārāk karsta. Pēc tam uzreiz vienā piegājienā pārlej šokolādes biskvītu ar šokolādes glazūru un izlīdzina ar paletes nazi pa virsu kūku. Glazūrai ļauj sastingt istabas temperatūrā.
!!! Kūku nekādā gadījumā nevajadzētu likt aukstā ledusskapī, jo tad šokolāde aprasos. Pasniedz kūkas gabaliņus uz šķīvīšiem ar sakultu putukrējumu, kuram nav pievienots cukurs.