25Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
250 mlgriķi500 mlūdens pēc garšassāls konservēta kukurūza zaļie zirnīši1 ĒKeļļa saujamelnās olīvas zaļumi, piemēram, lociņi un dilles
Pagatavošana
1
Novāra griķus – katliņā ieber griķus, pārlej ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un ļauj ūdenim sākt vārīties.
2
Kad ūdens burbuļo, liesmu samazina un vāra griķus aptuveni 10 minūtes.
3
Pēc tam plīti izslēdz, katlam uzliek vāku, apsedz ar virtuves dvieli un ļauj griķiem uzbriest.
4
Tikmēr pannā uzsilda eļļu. Pieber kukurūzu un zaļos zirnīšus un uz lēnas uguns uzsilda, nedaudz apmaisot, lai kukurūza un zirņi būtu silti.
5
Kad griķi uzbrieduši, iemaisa tajos kukurūzu un zirnīšus. Pasniedz bļodiņās, pa virsu uzkaisot ripiņās sagrieztas olīvas un sasmalcinātus lociņus.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit