Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus (parastos un saldos) nomizo un sagriež kubiņos. Ķiploku daiviņas nomizo un viegli saspiež. Visu liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra. Kad ūdens sācis burbuļot, samazina liesmu uz vidēju un, dārzeņus vāra 10-15 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Gatavos kartupeļus pēc tam nokāš.
Turpat katliņā vai kādā lielā bļodā kartupeļus un ķiplokus samīca līdz biezputras konsistencei. Iemaisa tajā krējumu, pievieno timiānu, sāli un piparus, kā arī pusi no Čedaras siera. Pēc tam kartupeļu biezputru pārliek ietaukotā cepamajā traukā. Virspusi pārkaisa ar atlikušo sieru un rīvmaizi, lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Kartupeļu biezputras trauku liek krāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz virsiņa kļuvusi zeltaina.
Pasniedz kopā ar gaļu, salātiem vai siltu mērci, piemēram, tomātu. Lai labi garšo!