Foto: Privātais arhīvs

"Šī ir viena no manām favorītreceptēm pēc treniņa, jo satur gan šķiedrvielas, gan olbaltumvielas, gan ogļhidrātus," raksta Agate Lorence Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā. Makaronu un siera sacepums, kas uz šķīvja likts kopā ar salātiem, īpaši pavasarīgi garšos, ja pievienosi arī dīgstus.

40Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

SACEPUMAM: penne makaroni pēc garšassaldēti vai svaigi spināti olas cietais siers piens pipari sāls SALĀTIEM: tomāts gurķis lapu salāti dīgsti (sinepju vai brokoļu sēklu) avokado Sniega bumbas ar ķiplokiem

Pagatavošana

1

Uzvāra makaronus, nokāš un iemaisa atlaidinātos spinātus. Jau izskatās svaigi un smuki.

2

Makaronus ber stikla cepamtraukā. Tad sajauc omletes masu no olām, piena, garšvielām un nedaudz rīvēta siera, un pārlej makaroniem.

3

Omletes masai pilnībā jānoklāj makaroni, citādāk makaroni kļūs cieti un sausi.

4

Liek cepeškrāsnī gatavoties aptuveni 35 minūtes.

5

Kad olu masa izskatās teju gatava, pārkaisa sacepumam vēl sarīvētu sieru.

6

Gatavo salātus – visas sastāvdaļas sagriež tik smalki, cik tīk, un pievieno pāris sniega bumbas un to eļļu. Dekorē ar pavasara spēka bumbu – dīgstiem. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!