salāti dārzeņi pavasaris
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mazliet vasaras vienā šķīvī – sulīgu tomātu un jauno kartupelīšu salāti ar sarkano sīpolu sīvumam un granātābolu sēkliņām saldumam. Salātiem pievieno tādas garšvielas, kas vislabāk garšo, kā arī apkaisa ar sakapātiem garšaugiem.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gmazi jaunie kartupeļi800 gdažādu šķirņu tomāti0.5 garais gurķis1 sarkanais sīpols110 ggranātābola sēkliņas3 ĒKolīveļļa1 citrons saujasvaigi garšaugi garšvielas pēc vēlēšanās sāls

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomazgā un saliek katlā. Pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno šķipsnu sāls. Katlu liek uz plīts un vāra. Kad ūdens sācis burbuļot, kartupeļus vāra 15 minūtes, līdz tie mīksti, pēc tam nokāš.

2

Kamēr kartupeļi vārās, tomātus un gurķus sagriež un izkārto salātu šķīvī.

3

Gatavo mērci – bļodiņā liek sarkanā sīpola ripiņas, granātābola sēkliņas, pievieno garšvielas pēc vēlēšanās, eļļu un uzspiež visam svaigu citrona sulu, apmaisa.

4

Kartupeļus pārgriež uz pusēm vai sagriež ceturtdaļās un izkārto virs tomātiem salātu šķīvī.

5

Pēc tam visam pārlej sagatavoto mērci, bet beigās pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem, piemēram, pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!