35Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
600 gkartupeļi45 gsviests200 gšķiņķis šķēlēs4 olas pēc garšassāls pēc garšaspipari
Pagatavošana
1
Sālsūdenī 10 minūtes novāra nomazgātus, bet nemizotus kartupeļus. Kad kartupeļi novārīti, tos nokāš un atdzesē.
2
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ietauko cepamtrauku.
3
Novārītos kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Kartupeļiem pievieno garšvielas un iemaisa tajos 30 gramus sviesta. Veido neliela izmēra plācenīšus un izkārto cepamtraukā.
4
Kartupeļu pankūkas liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Pēc tam traukā saliek arī šķiņķa šķēles un cep vēl 15 minūtes.
5
Kamēr kartupeļu pankūkas cepas, pannā izkausē sviestu. Tad iesit tajā olas un cep dažas minūtes, līdz tās gatavas.
6
Kad viss gatavs, pasniedz kartupeļu pankūkas šķīvjos ar apcepto olu un šķiņķa šķēlēm.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit