50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
2 ĒKtauki8 cīsiņi125 gmilti šķipsnasāls2 olas150 mlpiens150 mlūdens
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.
2
Taukus ieliek sacepuma traukā, bet pēc tam cepeškrāsnī, lai tie izkustu. Kad tauki izkusuši, trauku izņem no krāsns.
3
Cepamajā traukā saliek cīsiņus un apviļā taukos. Pēc tam trauku atkal ieliek krāsnī un cep cīsiņus 10 minūtes.
4
Tikmēr gatavo mīklu – bļodā iesijā miltus un izveido tajos bedrīti. Bedrītē iesit olas, pieber sāli un iemaisa miltos. Pienu sajauc ar ūdeni un pakāpeniski pievieno mīklai. Mīklu maisa, līdz tā vienmērīgas konsistences.
5
Rīkojoties veikli, mīklu pārlej karstajiem cīsiņiem un cepamo trauku liek atpakaļ krāsnī. Sacepumu gatavo 30-40 minūtes, līdz tas pacēlies un zeltaini brūns.
6
Kad gatavs, izņem no krāsns un pasniedz, kamēr sacepums karsts.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit