cīsiņi sacepums mīkla toad in the hole
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Slavenais britu virtuves ēdiens "toad in the hole" jeb "baloži aliņā" pavisam vienkāršā versijā. Sacepums būs garda maltīte kā pusdienās, tā vakariņās.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKtauki8 cīsiņi125 gmilti šķipsnasāls2 olas150 mlpiens150 mlūdens

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

2

Taukus ieliek sacepuma traukā, bet pēc tam cepeškrāsnī, lai tie izkustu. Kad tauki izkusuši, trauku izņem no krāsns.

3

Cepamajā traukā saliek cīsiņus un apviļā taukos. Pēc tam trauku atkal ieliek krāsnī un cep cīsiņus 10 minūtes.

4

Tikmēr gatavo mīklu – bļodā iesijā miltus un izveido tajos bedrīti. Bedrītē iesit olas, pieber sāli un iemaisa miltos. Pienu sajauc ar ūdeni un pakāpeniski pievieno mīklai. Mīklu maisa, līdz tā vienmērīgas konsistences.

5

Rīkojoties veikli, mīklu pārlej karstajiem cīsiņiem un cepamo trauku liek atpakaļ krāsnī. Sacepumu gatavo 30-40 minūtes, līdz tas pacēlies un zeltaini brūns.

6

Kad gatavs, izņem no krāsns un pasniedz, kamēr sacepums karsts.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!