rabarberu kūka plātsmaize
Foto: DELFI
Kārtīgu rabarberu plātsmaizi var pagatavot arī ātri, tāpēc reizēm ir vērts grēkot un tā vietā, lai mīklu gatavotu pats no A līdz Z, izmantot ātros kūku maisījumus. Reizēm laika taupība atmaksājas pat ļoti garšīgi!
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 paciņa ātrais kūkas maisījums, piemēram, "Dobeles dzirnavnieks"500 grabarberi3 ĒKcukurs MĒRCEI:2 olas100 gskābais krējums1 ĒKkanēlis3 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Pagatavo mīklu pēc ražotāja norādēm.

2

Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru, ielej mīklu un izlīdzina virsmu, lai tā būtu vienmērīga.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

4

Mazos gabaliņos sagriež rabarberus un pārber pāri mīklai veidnē.

5

Tad visu pārkaisa ar cukuru. Kūku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes, līdz tā ir gandrīz gatava.

6

Izņem veidni no krāsns un pārlej virskārtu ar mērci – sakultu olu ar krējumu, cukuru un kanēli. Pēc tam kūku liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 10–15 minūtes, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!