Foto: Privātais arhīvs

"Brīvdienu rīts smaržo pēc kanēļa ar pašmāju jauno rabarberu skābumiņu un auzu pārslu drumstalām. Lielu kafijas krūzi un ceriņu aromātu, kas iezogas pa logu," brīvdienu recepšu konkursa pieteikumā raksta Agate.

40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 plāksnes kārtainā bezrauga mīkla rabarberi ola3 ĒKgrieķu jogurts cukurs kanēlis auzu pārslas sviests (ist. temp.) auzu milti cukurs

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Atlaidina mīklu un izklāj plātsmaizes veidnē (30x22 cm), maliņas uzlokot.

3

Sagriež rabarberus gabaliņos un iespiež mīklā. Pārlej ar olas un grieķu jogurta masu.

4

Gatavo drumstalas – sviestu sajauc ar auzu pārslām un nedaudz auzu miltiem. Cukuru un kanēli liek pēc savām vēlmēm – nepieciešams nedaudz, lai rabarberi nav pārāk skābi.

5

Plātsmaizi liek cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes.

6

"Smaržo lieliski un garšo tāpat. Labu apetīti"

Iesūtīja: Agate Lorence

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!