biezpiena plāceņi pankūkas
Foto: Privātais arhīvs
Biezpiena plācenīši paši par sevi ir ļoti gardi, bet, ja tiem pievienots mazliet zemesriekstu sviests, garša būs vēl lieliskāka. No dotā produktu daudzuma sanāks 12 brangi plāceņi.

Recepte piedalās "Tasty" rīkotajā brokastu recepšu konkursā un to lasītājiem piedāvā Lita.

30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gbiezpiens (krēmīgas konsistences)4 ĒKkviešu milti2 olas2 ĒKzemesriekstu sviests1 TKvaniļas cukurs2 ĒKcukurs augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Traukā saber biezpienu, pievieno olas, zemesriekstu sviestu, vaniļas cukuru un parasto cukuru. Visu apmaisa un tad pievieno miltus. Kārtīgi samīca masu, lai nebūtu pārāk šķidra un ķepīga pie rokām.

2

Uzkarsē pannu un augu eļļu. Kad panna uzkarsusi, ar mitrām rokām veido plācenīšus (tā varēs vieglāk izveidot skaistu formu un tie nelips).

3

Plāceņus cep no abām pusēm. Jābūt ļoti vērīgiem, jo plāceņi ātri var apdegt.

4

Pasniedz kopā ar skābu krējumu vai skābenu ievārījumu.

Iesūtīja: Lita Pētersone

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!