Foto: DELFI
Kārdinājums pēc jaunajiem kartupelīšiem ir tik liels, ka gribās tos pagatavot visdažādākajos veidos. Meklējot jaunas garšas ikdienas maltītēs, pagatavo šos salātus, kas sātīgi pabaros un atklās jaunas garšu nianses.

Receptē nav norādītas precīzs sastāvdaļu daudzums, jo atkarībā no ēdāju skaita un arī garšas patikas, var variēt – pievienot vairāk marinētos gurķus, mazāk seleriju kātus, kā nu kurš vēlas.

45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

jaunie kartupeļi seleriju kāti marinēti gurķi olas skābais krējums (var aizstāt ar bezpiedevu jogurtu) sinepes pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Izvāri kartupeļus ar visu miziņu, līdz tie ir gandrīz mīksti. Pārvārīti kartupeļi salātos šķīdīs.

2

Ļauj kartupeļiem pilnībā atdzist, pēc tam nomizo.

3

Novāri olas tā, lai dzeltenums būtu stingrs, tad atdzesē aukstā, tekošā ūdenī.

4

Sagriez strēmelēs seleriju kātus, ripiņās marinētos gurķus un liec bļodā. Mazākos gabalos sagriez kartupeļus, cieti vārīto olu un samaisi.

5

Atsevišķā trauciņā sajauc krējumu ar majonēzi, sinepēm un sāli. Mērci pievieno salātiem un iemaisi, bet nepārmaisi, lai neizjūk kartupeļi.

6

Pēc garšas vari vēl pievienot sāli un zaļumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!