20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
500 mlpiens3 ĒKcukurs2 ĒKkartupeļu ciete1 TKvaniļas ekstrakts
Pagatavošana
1
Katliņā ielej 400 mililitrus no nepieciešamā piena un uz lēnas uguns karsē. Pienā iemaisa arī cukuru un vaniļas ekstraktu.
2
Atsevišķā trauciņā ielej atlikušo pienu un izšķīdina tajā kartupeļu cieti.
3
Kad katliņā karstais piens viegli kūp, tajā iemaisa pienu, kas sajaukts ar cieti. Ķīseli maisot karsē, līdz tas sabiezē – brīdī, kad uzmet pirmo burbuli, būs gatavs.
4
Gatavo ķīseli nedaudz atdzesē un bauda tāpat, ar riekstiem, rozīnēm vai aukstu pienu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit