ķīselis rieksti deserts
Foto: DELFI
Pavisam vienkāršs un ātri pagatavojams kārums no bērnības – klasiskais piena ķīselis. To var pagatavot tāpat vai pievienot karstajam ķīselim rozīnes vai riekstus, ja ir vēlēšanās.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
500 mlpiens3 ĒKcukurs2 ĒKkartupeļu ciete1 TKvaniļas ekstrakts

Pagatavošana

1

Katliņā ielej 400 mililitrus no nepieciešamā piena un uz lēnas uguns karsē. Pienā iemaisa arī cukuru un vaniļas ekstraktu.

2

Atsevišķā trauciņā ielej atlikušo pienu un izšķīdina tajā kartupeļu cieti.

3

Kad katliņā karstais piens viegli kūp, tajā iemaisa pienu, kas sajaukts ar cieti. Ķīseli maisot karsē, līdz tas sabiezē – brīdī, kad uzmet pirmo burbuli, būs gatavs.

4

Gatavo ķīseli nedaudz atdzesē un bauda tāpat, ar riekstiem, rozīnēm vai aukstu pienu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!