cepts kamambērs siers
Foto: Shutterstock
Vēlies pārsteigt draugus vai mājiniekus ar oriģinālu uzkodu kino vakarā? Krāsnī cepts kamembērs saviļņos ikvienu sierēdāju, turklāt būs grūti apstāties pie pirmā kumosa, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!
25Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.kamambēra siera ritulis pēc garšassvaigs timiāns pēc garšasapelsīna miziņa1 ĒKolīveļļa1 ĒKmedus

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

2

Ja izmanto kamembēra sieru, kas iepakots bambusa kārbiņā, tad noņem vāku un cep bez tā. Sieru bez kārbiņas liec cepamajā traukā, kur ieklāts cepamais papīrs, citādi siers piedegs. Apslaki siera rituli ar olīveļļu.

3

Uz smalkās rīves sarīvē apelsīna miziņu. Sasmalcini timiāna lapiņas.

4

Sakarsētajā cepeškrāsnī cep sieru aptuveni 20 minūtes. Uzreiz pēc cepšanas pārkaisi sieru ar apelsīna miziņām, timiānu, pārlej medu un pārliec uzmanīgi uz šķīvja.

Pasniedz karstu ar baltmaizes grauzdiņiem, mērcot tos izkusušajā sierā. Vieglāk paņemt mīksto sieru, ja pirms cepšanas nogriezīsi viducī virspusi, bet var cept arī veselu rituli un pēc cepšanas izgriezt gabalu, pa kuru sāks tecēt izkusušais siers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!