25Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 gab.kamambēra siera ritulis pēc garšassvaigs timiāns pēc garšasapelsīna miziņa1 ĒKolīveļļa1 ĒKmedus
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
2
Ja izmanto kamembēra sieru, kas iepakots bambusa kārbiņā, tad noņem vāku un cep bez tā. Sieru bez kārbiņas liec cepamajā traukā, kur ieklāts cepamais papīrs, citādi siers piedegs. Apslaki siera rituli ar olīveļļu.
3
Uz smalkās rīves sarīvē apelsīna miziņu. Sasmalcini timiāna lapiņas.
4
Sakarsētajā cepeškrāsnī cep sieru aptuveni 20 minūtes. Uzreiz pēc cepšanas pārkaisi sieru ar apelsīna miziņām, timiānu, pārlej medu un pārliec uzmanīgi uz šķīvja.
Pasniedz karstu ar baltmaizes grauzdiņiem, mērcot tos izkusušajā sierā. Vieglāk paņemt mīksto sieru, ja pirms cepšanas nogriezīsi viducī virspusi, bet var cept arī veselu rituli un pēc cepšanas izgriezt gabalu, pa kuru sāks tecēt izkusušais siers.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit