Foto: DELFI
Vasarā nav labāka našķa par saldējumu. Te gan tiešām saldējums jādēvē par našķi, jo cukurs izmantots gana daudz, bet pie tā vainīgs skābais rabarbers. Ja vēlies saldējumu skābāku, cukuru izmanto mazāk, jebkurā gadījumā, rezultāts būs atspirdzinošs.
40Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.rabarberu kāti200 gcukurs500 gpersiku jogurts (var izmantot arī citu jogurtu)100 gsvaigas zemenes

Pagatavošana

1

Nomizo un mazos gabaliņos sagriez rabarberus. Liec katliņā, pievieno cukuru un sautē, līdz kļuvuši mīksti. Noliec malā un pilnībā atdzesē.

2

Blenderī liec jogurtu, sagatavotos rabarberus, zemenes un sasmalcini viendabīgā masā.

3

Ja mājās ir saldējuma mašīna, lej masu ierīcē tam paredzētajā traukā un ļauj darīt savu darbu, līdz sasniegta vēlamā konsistence.

Ja nav saldējuma mašīnas, izmanto kādu no šīm saldējuma pagatavošanas metodēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!