Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mazā katliņā izkausē 150 g sviestu kopā ar cukuru.
Blenderī sasmalcini cepumus, lai tie būtu tik smalki kā smiltis.
Izkausētajai masai pievieno zemesriekstu sviestu un sadrupinātos cepumus. Ar koka karoti vai silikona lāpstiņu rūpīgi visu samaisi, lai izveidojas viendabīgas konsistences masa.
Veidnē ieklāj cepamo papīru, nogriez liekās malas un ielej sagatavoto zemesriekstu sviesta masu, un ar karoti vienmērīgi izlīdzini.
Ūdens peldē izkausē atlikušo sviestu (50 g) ar šokolādi. Kad šokolāde izkususi, samaisi, noņem no ūdens peldes, lai masa nepiedeg. Dažas minūtes glazūru padzesē.
Izkausēto šokolādi pārlej veidnē – virsū zemesriekstu sviesta masai un ar karoti izlīdzini. Liec veidni saldētavā sacietēt, līdz batoniņi un glazūra stingra.
Sagriež gabaliņos un pasniedz.
Batoniņus uzglabā slēgtā traukā.