ceptas olas olu mafini bekons brokastis
Foto: Shutterstock
Brokastu recepte tiem, kam apnikušas ikdienišķās "vēršacis", – olas mafinu pannā, kas pagatavotas cepeškrāsnī. Atliks vien sagatavot visu mafinu pannas iedaļās un ļaut krāsnij paveikt lielāko daļu darba.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 olas6 šķēlesbekons pēc garšassāls pēc garšaspipari6 šķēlestostermaize pētersīļi vai citi zaļumi eļļa

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Mafinu pannas iedaļas iesmērē ar eļļu. Ar nelielas tasītes palīdzību no tostermaizes šķēlēm izgriež sešus nelielus maizes apļus – tos ievieto mafinu iedaļu pamatnē.

3

Gar mafinu pannas iedaļu maliņām ieklāj bekona šķēli, lai veidotos groziņš. Kad šādi groziņi sagatavoti, tajos iesit jēlu olu, lai visas iedaļas būtu aizņemtas.

4

Olām uzkaisa sāli un piparus pēc garšas. Mafinu pannu liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz olas gatavas līdz vēlamajai dzeltenuma konsistencei.

5

2 minūtes pirms cepšanas beigām olām uzkaisa pētersīļus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!