Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ūdens peldē vērīgi izkausē šokolādi. Uzsvars uz vārdu ''vērīgi'', jo paralēli neko citu tiešām nevajadzētu darīt. Uzmanīgi maisi šokolādi, tai klāt nedrīkst piekļūt ne piliens ūdens, bet liesmai jābūt nelielai, lai cimperlīgā baltā šokolāde nepiedegtu. Ja baidies šokolādi sabojāt, uzvāri ūdeni, ielej to bļodiņā un virsū tai liec trauku, kas nepieskaras ūdenim, ar balto šokolādi un tā pati izkusīs.
Atsevišķā katliņā izkausē sviestu. Tad sajauc to kopā ar izkausēto šokolādi un samaisi.
Masai pievieno cukuru un iemaisi to. Tad pa vienai iesit olas, ar putojamo slotiņu iemaisi arī tās, visbeidzot pievieno sāli un pakāpeniski ber miltus un tos viegli iecilā, daudz nemaisot.
Gatavajā mīklā iecilā upenes cik daudz kārojas – jo vairāk tās būs, jo skābenāks būs katrs kodiens. Mīklu izlīdzini veidnē (25x20 cm), kas izklāta ar cepamo papīru.
Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes, bet viducim jābūt nedaudz jēlam, kā jau tas pienākas braunijiem.