upeņu kūka plātsmaize svētki dzimšanas diena vasara
Foto: Shutterstock
Ja jāliek lietā jaunas iemaņas, kā ogas iekļaut saldajos, pagatavo šo vienkāršo plātsmaizi.
50Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

PAMATNEI:180 gkviešu milti3 ĒKcukurs šķipsnasāls100 gauksts sviests4 ĒKauksts ūdens PILDĪJUMAM:250 mlskābais krējums100 gcukurs3 ĒKmilti1 gab.ola šķipsnasāls500 gupenes

Pagatavošana

1

Lielā, lēzenā bļodā ber miltus, sāli un cukuru. Rūpīgi samaisi, tad pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un veido drupačas. Pievieno ūdeni un veikli samīci masu viendabīgā konsistencē.

2

Ietin savelto mīklas bumbu pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz 20 minūtēm.

3

Gatavo pildījumu. Bļodā sakul olu, pievieno krējumu, cukuru, miltus, sāli un sajauc. Beigās iemaisi upenes.

4

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

5

Mīklu izveltnē cepamajā traukā, kas iepriekš ietaukots ar sviestu. Kad mīkla vienmērīgi izlīdzināta, ar dakšiņu sadursti virskārtu. Cep aptuveni 10 minūtes cepeškrāsnī, lai mīkla vēl ir bāla, bet viegli apcepusies.

6

Uz apceptās mīklas lej pildījumu, izlīdzini pa visu formu un cep aptuveni 35 minūtes, līdz virskārta ir gana stingri sacepusies.

7

Gatavo kūku atdzesē istabas temperatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!