Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā, lēzenā bļodā ber miltus, sāli un cukuru. Rūpīgi samaisi, tad pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un veido drupačas. Pievieno ūdeni un veikli samīci masu viendabīgā konsistencē.
Ietin savelto mīklas bumbu pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz 20 minūtēm.
Gatavo pildījumu. Bļodā sakul olu, pievieno krējumu, cukuru, miltus, sāli un sajauc. Beigās iemaisi upenes.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Mīklu izveltnē cepamajā traukā, kas iepriekš ietaukots ar sviestu. Kad mīkla vienmērīgi izlīdzināta, ar dakšiņu sadursti virskārtu. Cep aptuveni 10 minūtes cepeškrāsnī, lai mīkla vēl ir bāla, bet viegli apcepusies.
Uz apceptās mīklas lej pildījumu, izlīdzini pa visu formu un cep aptuveni 35 minūtes, līdz virskārta ir gana stingri sacepusies.
Gatavo kūku atdzesē istabas temperatūrā.