āboli bumbieri galette bezformas pīrāgs kūka plātsmaize
Foto: Shutterstock
Ābolu un bumbieru pīrāgs, kuru varēsi pagatavot, pat ja mājās nav īpašu formu. Ja vēlies, izmanto tikai ābolus vai tikai bumbierus.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
180 gmilti2 ĒKcukurs šķipsnasāls5 ĒKeļļa4 ĒKauksts ūdens2 āboli2 bumbieri1 TKkanēlis2 ĒKcukurs šķipsnacitrona miziņa

Pagatavošana

1

Miltus, cukuru, sāli samaisa, lai vienmērīgi sajauktos. Sausās sastāvdaļas saber virtuves kombainā, pielej eļļu un mīklas sajaukšanas režīmā samaisa. Tad pievieno ūdeni un vēlreiz mīklu sajauc. Izņem mīklu no virtuves kombaina un nedaudz pamīca ar rokām, saveļot bumbā.

2

Mīklu ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C.

4

Ābolus un bumbierus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos – kubiņos vai šķēlītēs. Saber lielā bļodā. Tad pārber ar cukuru, kanēli un citrona miziņu, un kārtīgi ar rokām visu samaisa.

5

Kad mīkla atdzisusi, to izņem no plēves un izrullē apaļu, vismaz 35 cm diametrā, un noliek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Uz mīklas izkārto ābolu un bumbieru gabaliņus, atstājot 5 cm no mīklas maliņām brīvus.

6

Tad mīklas maliņas atloka virzienā uz centru, veidojot ielocītu maliņu visapkārt pīrāgam.

7

Pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep 30-35 minūtes, līdz tā maliņas ir zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!