Sastāvdaļas
Pagatavošana
Miltus, cukuru, sāli samaisa, lai vienmērīgi sajauktos. Sausās sastāvdaļas saber virtuves kombainā, pielej eļļu un mīklas sajaukšanas režīmā samaisa. Tad pievieno ūdeni un vēlreiz mīklu sajauc. Izņem mīklu no virtuves kombaina un nedaudz pamīca ar rokām, saveļot bumbā.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C.
Ābolus un bumbierus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos – kubiņos vai šķēlītēs. Saber lielā bļodā. Tad pārber ar cukuru, kanēli un citrona miziņu, un kārtīgi ar rokām visu samaisa.
Kad mīkla atdzisusi, to izņem no plēves un izrullē apaļu, vismaz 35 cm diametrā, un noliek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Uz mīklas izkārto ābolu un bumbieru gabaliņus, atstājot 5 cm no mīklas maliņām brīvus.
Tad mīklas maliņas atloka virzienā uz centru, veidojot ielocītu maliņu visapkārt pīrāgam.
Pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep 30-35 minūtes, līdz tā maliņas ir zeltaini brūnas.
Lai labi garšo!