50Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
3 ĒKolīveļļa3 ļoti lieli kartupeļi GVAKAMOLEI: avokado tomāts4 ĒKgrieķu jogurts ķiploka daiviņa0.5 laima sula0.5 sarkanais sīpols1 ĒKsakapāts koriandrs pēc garšassāls pēc garšaspipari TZATZIKI:100 gvārītas bietes175 ggrieķu jogurts2 ķiploka daiviņas1 ĒKsakapātas piparmētras
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.
2
Kartupeļus nomazgā, noslauka un sagriež nelielās daiviņās. Izkārto uz cepešplāts un apslaksta ar olīveļļu. Cep 40 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
3
Gatavo gvakamoli: bļodā liek avokado mīkstumu un ar dakšiņu saspaida. Pievieno sakapātu tomātu, jogurtu, saspiestu ķiploka daiviņu, laima sulu, sakapātu sīpolu un koriandru. Visu samaisa un pēc garšas pievieno sāli un piparus.
4
Gatavo "tzatziki": bietes, jogurtu, ķiplokus un piparmētras ievieto virtuves kombainā un sasmalcina, līdz iegūta biezas mērces konsistence.
5
Mērces pasniedz bļodiņās un ēd kopā ar kartupeļu daiviņām.
Lai labi garšo!
Ēdieni veģetāriešiemKarstās uzkodasAvokadoBietesGrieķu jogurtsKinzaLaimsOlīveļļaPipariPiparmētrasSarkanie sīpoliTomātiĶiplokiUzkodu mērces
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit