mafini kēksiņi saldumi svētki
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Interesanti mafini no burkānu un sasmalcinātu ananasu mīklas. Smaržos pēc rudens un kanēļa. Recepte jo īpaši piemērota tiem, kas neēd olas.
45Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
230 gkonservēti ananasi225 gcukurs150 mlsaulespuķu eļļa150 mlpiens1 TKvaniļas ekstrakts225 gmilti1 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda1 TKkanēlis200 gburkāni (sarīvēti) GLAZŪRAI:150 gpūdercukurs3 TKūdens12 pekanriekstu pusītes

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C. Sagatavo mafinu pannu, kurā ieliktas 12 papīra mafinu formiņas.
Vēlākam rezervē 12 nelielus ananasa gabaliņus.

2

Pārējos ananasus ievieto virtuves kombainā un sasmalcina.

3

Bļodā sakuļ cukuru ar eļļu, pienu un vaniļas ekstraktu. Tad šķidrumam piesijā miltus, cepamo pulveri, sodu un kanēli. Mīklai pievieno arī sarīvētos burkānus un sasmalcinātos ananasus. Visu viegli samaisa.

4

Mīklu sapilda mafinu formiņās. Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 20 minutes, līdz tie ir zeltaini, bet iedurtais kociņš iznāk laukā sauss. Mafinus atdzesē.

5

Gatavo glazūru: pūdercukuru sajauc ar 2–3 tējkarotēm ūdens, lai veidotos bieza pasta. Cukura glazūru ziež virsū katram mafinam. Dekorē ar ananasa gabaliņu un pekanrieksta pusīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!