50Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
MĪKLAI:150 gsviests1 glāzekrējums1 ĒKcukurs3 gab.olas0.5 TKsāls1 glāzemilti0.5 TKcepamais pulveris PILDĪJUMAM:800 gkāposti2 gab.olas60 gsviests
Pagatavošana
1
Gatavo pildījumu. Novāra olas, atdzesē, nomizo un sīki sakapā. Kāpostu smalki sarīvē (var izmantot arī skābētus kāpostus). Sviestu saplucina gabaliņos.
2
Gatavo mīklu. Sviestu izkausē. Miltus izsijā, liek bļodā, pievieno kausēto sviestu, pārējās mīklas sastāvdaļas un maisa, līdz iegūst viendabīgas konsistences mīklu.
3
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Veidni izklāj ar cepamo papīru.
4
Veidnē liek pusi mīklas, tad kāpostus, vārītās olas un sviesta gabaliņus. Virsū liek atlikušo mīklu.
5
Pīrāgu liek krāsnī un cep aptuveni 35–40 minūtes, līdz tas iegūst skaisti zeltainu garoziņu.
6
Izņem no cepeškrāsns, griež gabalos un pasniedz ar skābo krējumu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit