pīrāgs kāposti olas sīpols ēdiens pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Dažāda veida kāpostu pīrāgi ir krievu virtuves klasika – gardi, sulīgi un ļoti sātīgi. Šoreiz piedāvājam recepti ar kāpostu un vārītu olu pildījumu. Skābo krējumu, kas nepieciešams mīklas pagatavošanai, droši var aizstāt ar kefīru.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĪKLAI:150 gsviests1 glāzekrējums1 ĒKcukurs3 gab.olas0.5 TKsāls1 glāzemilti0.5 TKcepamais pulveris PILDĪJUMAM:800 gkāposti2 gab.olas60 gsviests

Pagatavošana

1

Gatavo pildījumu. Novāra olas, atdzesē, nomizo un sīki sakapā. Kāpostu smalki sarīvē (var izmantot arī skābētus kāpostus). Sviestu saplucina gabaliņos.

2

Gatavo mīklu. Sviestu izkausē. Miltus izsijā, liek bļodā, pievieno kausēto sviestu, pārējās mīklas sastāvdaļas un maisa, līdz iegūst viendabīgas konsistences mīklu.

3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Veidni izklāj ar cepamo papīru.

4

Veidnē liek pusi mīklas, tad kāpostus, vārītās olas un sviesta gabaliņus. Virsū liek atlikušo mīklu.

5

Pīrāgu liek krāsnī un cep aptuveni 35–40 minūtes, līdz tas iegūst skaisti zeltainu garoziņu.

6

Izņem no cepeškrāsns, griež gabalos un pasniedz ar skābo krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!