Foto: Publicitātes attēls
"Zaļie salāti ir izcila izvēle, ja arī rudenī, kad lielākā daļa dārzeņu jau beiguši ražot, un ir sākusies graudaugu un sakņu sezona, vēlaties turpināt baudīt ko vieglu un veselīgu, izmantojot sezonalitātes priekšrocības. Lai arī uzturvielām bagāti, tie ir svaigi, tāpēc pēc maltītes nepārņems smaguma sajūta. Turklāt tos var ļoti viegli un ātri pagatavot," stāsta restorāna "Zoltners" šefpavārs Endijs Vīnerts. Par godu restorāna pirmajai dzimšanas dienai, viņš piedāvā salātu recepti arī "Tasty" lasītājiem.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
30 gsalātu mix (rukola, spināti u.c.)50 gdiedzēti kviešu graudi50 gturku zirņi35 gpekorino siers15 gcitrusa vai bazilika pesto5 golīveļļa5 gpistācijas

Pagatavošana

1

Turku zirņus uzbriedina aukstā ūdenī vismaz 2 stundas. Tos vāra, līdz gatavi (20–30 minūtes), un ļauj tiem atdzist.

2

Diedzētus graudus samaisa ar vārītiem turku zirņiem, pievieno salātu lapas un citrusa pesto mērci, viegli apmaisa un kārto uz šķīvja.

3

Virsū liek plānās šķēlēs sagrieztu pekorino cieto sieru un visu pārkaisa ar smalcinātiem pistāciju riekstiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!