Foto: DELFI
Pasta pusdienās vai vakariņās bieži vien šķiet labākā doma, ko pagatavot. Ātri, vienkārši un garšīgi! Arī šī recepte neliks vilties.
25Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gmakaroni1 gab.paprika1 gab.neliels cukīni1 gab.neliels baklažāns200 gšampinjoni200 mlsaldais krējums pēc garšassāls un pipari pēc garšaskaltēti garšaugi (majorāns, timiāns, dilles, pētersīļi, ķiploki utt.)

Pagatavošana

1

Sagriež visus dārzeņus mazākos gabaliņos – strēmelītēs vai kubiciņos.

2

Pannu sakarsē ar eļļu un liek cepties vispirms cietākos dārzeņus – papriku, baklažānus, cukīni. Dažas minūtes pacep un tad pievieno šampinjonus.

3

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, ieber makaronus un vāra līdz al dente jeb konsistencei, kad makaroni vidū vēl ir viegli kraukšķīgi.

4

Apceptajiem dārzeņiem pievieno sāli, garšaugus. Pielej saldo krējumu un maisot karsē, līdz mērce sabiezē.

5

Beigās novārītos makarons iemaisa dārzeņu mērcē, pievieno sarīvētu sieru, apmaisa un atstāj zem vāka uz dažām minūtēm ievilkties.

Bauda gardu muti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!