Sastāvdaļas
Pagatavošana
Burkānus nomazgā, sagriež lielos gabalos. Ķirbi nomizo, sagriež lielos gabalos. Paprikai izņem sēklotni. Kartupeļus un ķiplokus nomizo. Cukīni sagriež lielās ripās. Ingvera sakni notīra un sarīvē ar smalku rīvi.
Katlā liek burkānus, ķirbjus, cukīni, papriku, kartupeļus, divas ķiploka daivas, pievieno buljonu, timiānu, sāli, cukuru, un vāra aptuveni 10–15 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
Tad pievieno tomātus, ingveru, citronu sulu, Tabasco mērci, gabaliņos sagrieztus atlikušos ķiplokus, saldo krējumu (nedaudz atstājot dekorēšanai).
Vāra, līdz zupa uzmet burbuli, nogriež liesmu, ar rokas blenderi sablendē, līdz zupa ir krēmīga un viendabīga. Ja vēlas, var iztrīt caur sietu.
Lej bļodiņās, dekorē ar saldo krējumu un konservēto tomātu sulu. Pārkaisa ar zaļumiem.
Pasniedz ar grauzdētu maizi vai rīsu – siera plācenīšiem (recepti atradīsi šeit).