Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katlā ielej 100 ml ūdens un uzkarsē. Metāliskā bļodā liek sviesta un piena šokolādes gabaliņus un izkausē ūdens peldē. Pievieno cukuru, samaisa un atdzesē.
Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar irdinātāju un kakao pulveri.
Šokolādes maisījumam pievieno olas, sajauc un ielej maisījumu bļodā ar miltiem.
Sarkanās pupiņas noskalo, nosusina ar salveti un pievieno šokolādes maisījumam.
Iepilda mīklu ieeļļotās cepšanas formiņās un cep cepeškrāsnī 25 minūtes 180 °С temperatūrā.
Gatavos braunijus dekorē ar valrieksta pusīti un pasniedz ar vaniļas saldējuma bumbiņu, kas pārkaisīta ar sasmalcinātu apelsīna miziņu.
Padoms: Lai gatavo kūku vai torti varētu viegli izņemt no formas, tā ir jānovieto uz auksta, slapja dvieļa, neizņemot no formas. Nav vēlams uzreiz iznest kūku aukstumā - tā var saplakt.
Bet, lai, ēdienu pasniedzot, saldējuma bumbiņa neripotu pa šķīvi, zem tās var uzlikt putukrējumu - tādā gadījumā saldējums kusīs lēnāk.