Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepumus kārtīgi sasmalcina ar gaļas āmuriņu vai virtuves kombainā. Tad cepumus sajauc ar olīveļļu. Sagatavo kūkas formu – to izklāj ar cepampapīru un ietauko. Formās pamatnē ieklāj cepumu masu un kārtīgi piespiež. Formu liek ledusskapī un ļauj pamatnei sastingt.
Nelielā katliņā saber dzērvenes, pievieno cukuru un pavisam nedaudz ūdens (2 ēdamkarotes). Uz mazas uguns karsē ogas, regulāri apmaisot, līdz cukurs izkusis. Pēc tam liesmu palielina un karsē ogas 5 minūtes, lai dzērvenes sasprāgtu.
Dzērveņu masu pārlej bļodiņā, pievieno avenes un upeņu želeju. Ogu masu samaisa un atdzesē. Pēc tam divas trešdaļas no ogu masas pārlej kūkas formā virs cepumu kārtas un izlīdzina. Formu liek atpakaļ ledusskapī. Atlikušo ogu masu pataupa kūkas dekorēšanai.
Gatavo kūkas masu – lielā bļodā ievieto maskarponi, pievieno sarīvēto citronu miziņu, vaniļas ekstraktu kā arī kondensēto pienu. Ar mikseri visu saputo, līdz iegūta vienmērīga masa.
Nelielā bļodiņā ielej svaigi spiesto citronu sulu un uzber virsū želatīnu. Želatīnam ļauj uzbriest, tad izkausē karsta ūdens peldē. Želatīna masai pievieno divas ēdamkarotes no maskarpones masas un samaisa. Tad vēlreiz pievieno tikpat daudz maskarpones masas, samaisa, un beidzot želatīna un maskarpones krēma masu iemaisa siera kūkas pildījuma masā.
Siera kūkas masu pārlej ogu kārtai kūkas formā un izlīdzina. Kad tas paveikts, siera kūku liek saldētavā uz dažām stundām. Pēc tam pārliek ledusskapī.
Kūku pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja. Sagatavo kūkas statīvu. Uz tā uzliek kūkas formu otrādi. Uzmanīgi noņem formas riņķa daļu. Tad noņem formas pamatni un noloba cepampapīru. Virs cepumu kārtas uzziež ogu masu un visu pārkaisa ar cukura zelta lodītēm vai zvaigznītēm.
Lai labi garšo!