Sastāvdaļas
Pagatavošana
No biskvīta loksnes izgriež sešus apļus – tās būs kūciņu pamatnes. Biskvīta apļus saliek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
Katram biskvīta aplim uzlej ēdamkaroti olu liķiera. No saldējuma izgrebj sešas lielas bumbas un katru uzsēdina uz biskvīta aplīša. Biskvīta un saldējuma sagataves ievieto saldētavā.
Olu baltumus sakuļ, līdz tie sāk veidot baltas putas. Turpina kult, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, līdz olbaltumu masa ir stingrās un spīdīgās putās.
Olu baltumu masu ieliek konditorejas tūtā. No saldētavas izņem "Aļasku" pamatnes un uzspiež apkārt saldējuma bumbai olbaltumu tornīti, lai saldējuma bumba būtu pilnībā nosegta. Kūciņas liek atpakaļ saldētavā, līdz pasniegšanas brīdim.
Pirms pasniegšanas "Aļaskas" izņem no saldētavas un ievieto 220°C karstā krāsnī uz trim minūtēm, lai olu baltums tik tikko kļūtu zeltains. Pasniedz kūciņas uzreiz.
Lai labi garšo!