Foto: Publicitātes attēls
24. novembrī Rīgā jau otro reizi teju 50 bārmeņi no 19 pasaules valstīm konkursā "Riga Black Balsam Global Сocktail Challenge 2016" gatavoja kokteiļus pēc savas unikālās receptes, izmantojot "Rīgas Melnā Balzama" līnijas dzērienus un sacentās par Rīgas Melnā Balzama kokteiļu meistara titulu. Nogaršo labākos konkursa kokteiļus, pagatavojot tos mājās pats!

Kokteiļa autors ir "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016" 1. vietas ieguvējs Staņislavs Muhins no Ukrainas. Dzēriena nosaukums dots par godu Rīgas Melnā Balzama receptūras radīšanas – 1752. – gadam. Staņislavs savam kokteilim izgatavoja speciālas konkursa stikla glāzes, iedvesmojoties no "Rīgas Melnā Balzama" vēstures un šī dzēriena radītāja Abrahama Kunces. Taču dzēriens garšos lieliski no jebkuras kokteiļu glāzes.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 ĒKkadiķogas65 mlupeņu Rīgas melnais balzams5 mlrabarberu biters5 mlMonin makarūnu sīrups4 šļaksti 5% ābolu etiķis15 mlābolu sula

Pagatavošana

1

Kokteiļa pagatavošanai izmanto divus jaukšanas traukus. Vienā saspiež kadiķogas un pārlej pāri visas pārējās sastāvdaļas.

2

Caur sietiņu dzērienu nokāš otrā jaukšanas traukā un viegli samaisa. Lejot šampanieša glāzē, dzērienu caur sietiņu nokāš vēlreiz.

3

Kokteili dekorē ar apelsīnu miziņu.

Prieks baudīt!

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!