Kokteiļa autors ir "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016" 1. vietas ieguvējs Staņislavs Muhins no Ukrainas. Dzēriena nosaukums dots par godu Rīgas Melnā Balzama receptūras radīšanas – 1752. – gadam. Staņislavs savam kokteilim izgatavoja speciālas konkursa stikla glāzes, iedvesmojoties no "Rīgas Melnā Balzama" vēstures un šī dzēriena radītāja Abrahama Kunces. Taču dzēriens garšos lieliski no jebkuras kokteiļu glāzes.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kokteiļa pagatavošanai izmanto divus jaukšanas traukus. Vienā saspiež kadiķogas un pārlej pāri visas pārējās sastāvdaļas.
Caur sietiņu dzērienu nokāš otrā jaukšanas traukā un viegli samaisa. Lejot šampanieša glāzē, dzērienu caur sietiņu nokāš vēlreiz.
Kokteili dekorē ar apelsīnu miziņu.
Prieks baudīt!
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.