Foto: DELFI
Gards un atspirdzinošs mandarīnu sīrups, kas derēs kā ātra padzēriena pagatavošanai, tā kokteiļiem un citiem dzērieniem. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks apmēram pusotrs litrs sīrupa.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.8 lmandarīnu sula1 kgcukurs250 mlūdens

Pagatavošana

1

Laikus izspiež mandarīnu sulu – šai receptei bija vajadzīgi aptuveni 4,5 kilogrami mandarīnu. Kad sula izspiesta, to salej lielā traukā.

2

Palielā katlā ielej ūdeni. Tad uzliek to uz plīts un karsē uz vidēji mazas uguns, pakāpeniski pieberot arī cukuru. Karsē, līdz cukura kristāliņi izkusuši un izveidojies biezs sīrups.

3

Tad lej klāt mandarīnu sulu – uzmanīgi, lai nekas nepāršļakstās pār malām. Tad katla šķidrumu apmaisa un ļauj karsēties. Kad mandarīnu sīrups met pirmos burbulīšus, to pavāra vēl 5–10 minūtes.

4

Kamēr sīrups vārās, sagatavo pildīšanai paredzētās pudeles. Kad sīrups gatavs, to izkāš caur marli sietiņā un pilda pudelēs.

5

Pudeles aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā, pēc tam liek ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!