Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms ar blendera vai piestas palīdzību sasmalcini piparkūkas smilšu konsistencē. Tas nekas, ja kāds gabaliņš pagadīsies lielāks, bet kopumā cepumiem vajadzētu būt smalki sadrupinātiem. Tad tos sajauc ar izkausētu sviestu un samaisa, lai tas vienmērīgi apņem visas drupačas. Uzreiz ieklāj masu kūkas veidnē (es izmantoju 28 cm, mazākā formā pamatne būs biezāka un malas augstākas) un ar pirkstiem izlīdzini, viegli piespiežot. Liec ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
Lielā bļodā liec krēmsieru ar vārītu iebiezināto pienu un ar mikseri saputo viendabīgā krēmā. Pagaršo, un ja prasās, pievieno vēl cukuru.
Pa vienai pievieno olas un ar mikseri rūpīgi iemaisi. Kad iegūta viendabīga masa, pievieno kukurūzas cieti, garšvielas, smalkos gabaliņos sagrieztu hurmu, sarīvētu apelsīnu miziņu un skābo krējumu. Visu rūpīgi iemaisi ar karoti un lej masu cepamajā formā virs cepumiem.
Kūku cep 150 grādos 1 stundu un 20 minūtes cepšanas režīmā no augšas un apakšas (bez ventilatora), bet pēc tam atstāj kūku pamazām atdzist turpat krāsnī. Pēc izcepšanas šķitīs, ka kūka vēl ir pajēla, bet vidum ir nedaudz jākustas. Vislabāk kūku cept iepriekšējā vakarā un tad to atstāt uz nakti krāsnī.
Gatavo šokolādes krēmu dekorēšanai. Nelielā katliņā uzsildi saldo krējumu līdz pirmajiem burbulīšiem. Bļodiņā liec gabaliņos salauztu šokolādi, uzlej uzsildīto saldo krējumu, nemaisi, bet ļauj tai izkust. Pēc dažām minūtēm visu apmaisot, izveidosies glazūra, kurai kādu laiku jāpadziest, lai nav pārāk šķidra.
Šokolādes glazūru lej atdzisušajai kūkai gar malām, lai tās skaisti nolīst. Izsmērē šokolādi arī vidus daļā un uzreiz liec dekorācijas – piparkūkas, dzērvenes pūdercukurā, granātābolu sēkliņas, iespraud rozmarīna zariņus otrādi, lai izskatās kā eglītes, un citus dekorus.
Pēc dekorēšanas vēlams kūkai kādu laiku pastāvēt vēsumā, lai arī glazūra sastingst pavisam. Un tad jau griez gabaliņos un cienā izsalkušos.
Lai saldi garšo!