biešu pankūkas brokastis launags
Foto: Shutterstock
Neparastās rozā pankūkas no īpašas sastāvdaļas – bietēm. Saldās pankūkas pēc izcepšanas pasniedz ar grieķu jogurtu un ievārījumu.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
3 vārītas bietes50 mlpiens200 gmilti1 TKcepamais pulveris3 olas2 ĒKmedus eļļa cepšanai grieķu jogurts upeņu ievārījums

Pagatavošana

1

Blenderī saber gabaliņos sagrieztas bietes un pārlej ar pienu. Tad visu sablenderē vienmērīgā masā. Pārlej sasmalcinātās bietes bļodā un pievieno olas, miltus, cepamo pulveri un medu. Visu samaisa vienmērīgā mīklā.

2

Pannā ielej nedaudz eļļu un to uzkarsē uz mērenas uguns. Uz pannas lej mīklu, lai veidotos trīs nelielas pankūkas (katrai pankūkai aptuveni divas ēdamkarotes mīklas). Pankūkas cep 2–3 minūtes, tad apgriež otrādi un cep vēl minūti, līdz pankūkas gatavas. Un tā, līdz visas pankūkas saceptas.

3

Pankūkas pasniedz ar grieķu jogurtu un upeņu ievārījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!