Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā izkausē sviestu.
Bļodā ber cukuru, sāli, pievieno olu dzeltenumus un izkausēto sviestu. Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā ar putojamo slotiņu. Beigās iemaisa vaniļas ekstraktu.
Kad slapjās sastāvdaļas sajauktas, iemaisi miltus un ar karoti vai pirkstiem izveido drupainu mīklu, kas saspiežot salīp, bet arī labi padodas drupaču veidošanai. Ja tomēr šķiet, ka mīkla ir par sausu, pievieno vēl izkausētu sviestu vai eļļu.
Katliņā ber ogas, pārber ar cukuru, pielej šļuku ūdeni un liek uz lēnas uguns karsēties, līdz ogas nedaudz pašķīst un izveidojas mērce. Karsē aptuveni 10 minūtes, ne ilgāk, lai ogas joprojām saglabā formu. Atliec malā katliņu un ļauj masai padzist.
Kamēr dziest ogas, nedaudz vairāk par pusi mīklas izlīdzini veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs. Mīklas pamatni liek cepties 180 grādos uz aptuveni 10 minūtēm, līdz tā nedaudz apcepas, bet ir bāla, ne zeltaini brūna.
Nedaudz paceptajai pamatnei uzber ogas ar šķidrumu, virsū izbārsta atlikušo mīklu drupačās – lielākās un mazākās. Cep aptuveni 15–20 minūtes, līdz virskārta izcepusies zeltaini brūna.
Drumstalkūku atdzesē un griež gabalos. Pasniedz ar saldējuma bumbu vai ēd tāpat.