Foto: DELFI
Pankūku receptes ir miljoniem, taču pirms pāris gadiem interneta vidē par kulta recepti kļuva gaužām vienkāršā recepte vien ar divām sastāvdaļām – banānu un olu. Nolēmu nedaudz paeksperimentēt ar recepti, un jāsaka, izdevās lieliski!
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.banāns1 gab.ola naža galssoda naža galsvaniļas cukurs3 ĒKmilti1 saujasaldētas ogas pēc izvēles eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Es izmantoju blenderi sastāvdaļu sajaukšanai, taču, ja negribas smērēt ierīci, banānu var sastampāt ar dakšiņu, bet man patīk, ka nav jūtami gabaliņi, tāpēc visu blendēju.

2

Blenderī liek mazākos gabalos sagrieztu banānu, olu un visu sablenderē. Tad pievieno šķipsnu sodu, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un uz dažām sekundēm ieslēdz blenderi.

3

Masu ielej bļodā, pievieno miltus un rūpīgi iemaisa. Es izmantoju auzu miltus, bet tikpat labi tie var būt griķu, pilngraudu vai parastie kviešu milti. Visbeidzot mīklā iemaisa saldētās ogas.

4

Sakarsē pannu ar eļļu un ar karoti lej mīklu. Iesaku liet pavisam nedaudz (nepilnu ēdamkaroti), jo tad būs vieglāk apgriezt pankūku un tā neizjuks. Cepšana neprasīs daudz laika, tāpēc uzmani, lai pankūkas nepiedeg.

No šī daudzuma sanāks pankūkas diviem izsalkušiem pankūku ēdājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!