Foto: DELFI
Salāti lielai daļai asociējas ar ēdienu, kas nepietiekami remdē ēstgribu. Tomēr tā nebūs tad, ja tie sastāv no sātīgām sastāvdaļām un ir silti, kā šajā receptē.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.saldais kartupelis jeb batāte300 gķirbis1 gab.neliels baklažāns200 gšampinjoni100 gbulgurs pēc garšaseļļa1 gab.apelsīns200 gfetas siers svaigi zaļumi (dilles, loki, dīgsti) pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari pēc garšasVidusjūras garšaugu maisījums

Pagatavošana

1

Nomizo saldo kartupeli, ķirbi un sagriež mazākos gabalos.

2

Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu, ieklāj cepamajā traukā cepamo papīru un izkārto saldā kartupeļa un ķirbja gabaliņus. Apslacina ar eļļu un liek cepties uz 15–20 minūtēm, līdz dārzeņi gandrīz mīksti.

3

Kamēr dārzeņi cepas, sagriež baklažānu, šampinjonus, pievieno dārzeņiem un cep, līdz visi gatavi un mīksti.

4

Nelielā katliņā ber noskalotu bulguru un 200 mililitrus ūdens. Vāra tik ilgi, cik norādījis ražotājs (aptuveni 10 minūtes), līdz bulgurs uzbriedis un ir mīksts.

5

Kad dārzeņi izcepušies, samaisa ar novārīto bulguru (nokāstu).

6

Apslaka dārzeņus ar eļļu, uzspiež apelsīna sulu un pārber garšvielas, zaļumus. Apmaisa un visbiedzot pievieno fetas siera gabaliņus, lieki neaizraujoties ar maisīšanu, lai siers neizjūk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!