kūka deserts aprikozes saldais ēdiens svētki
Foto: Shutterstock
Izteikti sulīgas mīklas kūka, kurā paslēpušās sulīgās aprikozes. Pēc izcepšanas mazliet kūku atdzesē un apgāz otrādi, lai skatam pavērtos skaistās augļu saulītes.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 mlskābais krējums100 gmilti2 olas75 gbrūnais cukurs800 gkonservētas aprikozes VIRSKĀRTAI:15 gsviests2 ĒKbrūnais cukurs

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

2

Ietauko kūkas formu, lai kūka cepot nepieliptu pie tās un būtu vieglāk izņemama.

3

Konservētās aprikozes nokāš un pietaupa aptuveni puskrūzi šķidruma. Aprikožu pusītes izkārto formā ar griezuma pusi uz leju.

4

Uzjauc mīklu – skābo krējumu sajauc ar konservēto aprikožu sulu. Atsevišķā traukā sajauc miltus, vidū izveidojot bedrīti, kur iesit olas. Pievieno cukuru, visu veikli samaisa, lai izveidotos vienmērīga mīkla. Tad masā iejauc skābo krējumu ar aprikožu sulu un samaisa.

5

Mīklu pārlej formā aprikozēm un liek cepeškrāsnī cepties uz 20 minūtēm.

6

Paralēli nelielā bļodiņā sajauc sviestu ar brūno cukuru. Kad pagājušas 15 minūtes, kūku izņem no krāsns un apziež ar cukura un sviesta maisījumu. Kūku liek krāsnī un cep atlikušās piecas minūtes, līdz mīkla skaisti pacēlusies un zeltaina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!