Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
Ietauko kūkas formu, lai kūka cepot nepieliptu pie tās un būtu vieglāk izņemama.
Konservētās aprikozes nokāš un pietaupa aptuveni puskrūzi šķidruma. Aprikožu pusītes izkārto formā ar griezuma pusi uz leju.
Uzjauc mīklu – skābo krējumu sajauc ar konservēto aprikožu sulu. Atsevišķā traukā sajauc miltus, vidū izveidojot bedrīti, kur iesit olas. Pievieno cukuru, visu veikli samaisa, lai izveidotos vienmērīga mīkla. Tad masā iejauc skābo krējumu ar aprikožu sulu un samaisa.
Mīklu pārlej formā aprikozēm un liek cepeškrāsnī cepties uz 20 minūtēm.
Paralēli nelielā bļodiņā sajauc sviestu ar brūno cukuru. Kad pagājušas 15 minūtes, kūku izņem no krāsns un apziež ar cukura un sviesta maisījumu. Kūku liek krāsnī un cep atlikušās piecas minūtes, līdz mīkla skaisti pacēlusies un zeltaina.