Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vafeļu miltus ber bļodā, pārlej ar ūdeni vai pienu un samaisa. Pielej arī eļļu, lai mīkla neliptu pie pannas. Paralēli uzkarsē vafeļpannu.
Vafeļpannā lej mīklu un cep vafeles, līdz tās zeltainas un visas gatavas. Vafeles pasniedz ar kondensēto pienu un ogām.
"Bieži vien cilvēki ir pret dažādiem kūku vai pankūku maisījumiem, taču vafeļu maisījumu varu ieteikt, jo tas sastāv tikai no 5 sastāvdaļām: taukvielas (sviests, eļļa), piens vai ūdens, milti, cepamais pulveris un olas. Maisījumā tiek izmantotas pēdējās trīs izejvielas," stāsta šefpavārs Normunds Baranovskis. Pavārs iesaka šādu vafeļu maisījumu turēt mājās, gluži tāpat kā kondensēto pienu vai medu – tie labi sader ar vafelēm. Ja cep vafeles, tad noteikti jāatceras par saldētajām ogām, ja tādas no vasaras saglabātas saldētavā.
Iesūtīja: "Rimi Gardēži" un šefpavārs Normunds Baranovskis