Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ja lieto lielveikalā pirktu citronu, to liec bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni un kādu brīdi paturi. Tad ar stingru birstīti noberz no augļa vaska kārtiņu un pārējās drazas, ar ko tas varētu būt bijis "bagātināts". Tad citronam ar asu nazi nogriež plānu miziņu.
Katliņā ielej pienu (tie, kas nebaidās no kalorijām un vēlas bagātīgāku krēma struktūru, daļu piena var aizstāt ar saldo krējumu), pieliekam citrona mizu un kanēļa standziņu, uzkarsē, bet nevāra.
Atstāj uz 5-10 minūtēm, lai piens uzsūc visas garšas. Tad izķeksē citrona mizu un kanēļa standziņu un atkal liek uz uguns karsēt.
Olu dzeltenumus pa to laiku bļodā sajauc ar cukuru un cieti. Ja mājās nav kukurūzas cietes, droši var to aizstāt ar kartupeļu cieti.
Ielej olu masā 1/3 karstā piena un kārtīgi samaisa. Tad bļodas saturu lej atpakaļ katlā pie piena un liek uz lēnas uguns vārīties, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē. Parasti tas notiek līdz ar pirmajiem burbuļiem.
Salej krēmu trauciņos. Vislabāk karstumizturīgos, ja vēlies to ar arī karamelizēt, jo plāni stikla trauciņi pie augstas temperatūras var saplīst. Apklāj katru trauciņu ar pārtikas plēvi, to piespiežot pie krēma, lai dziestot neveidojas plēvīte. Liek vismaz uz pāris stundām ledusskapī dzesēties.
Pirms pasniegšanas apberam krēmu ar pāris tējkarotēm cukura un ar karamelizatoru apdedzina. Ja mājās šādas ierīces nav, uzkarsē cepeškrāsni maksimāli karstu grila režīmā un liec krēma trauciņus cepeškrāsnī uz augstākā plaukta apbrūnēt. Ja nu gadījumā tev nav pieejams neviens karamelizēšanas variants, vari pirms pasniegšanas krēmu vienkārši apbārstīt ar kanēļa un cukura maisījumu.
Lai labi garšo!