10Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
6 TKmalta kafija2 TKmedus1 ķiploka daiviņa1 lūdens
Pagatavošana
1
Malto kafiju ber kafijas kanniņā vai katliņā. Pievieno saspiestu ķiploka daiviņu un medu. Visu pārlej ar aukstu ūdeni.
2
Kafijas kanniņu/katliņu liek uz plīts, nelielas uguns, un ļauj sākt vārīties. Pēc pāris minūtēm visu apmaisa un ļauj kafijai burbuļot un putot. Kad virsma putu nosēta, kafiju pārstāj vārīt.
3
Uzreiz nokāš caur ļoti smalku sieniņu, vēl labāk – marli. Tas nepieciešams, lai kafijā vairs nebūtu ķiploki un biezumi.
4
Pēc nokāšanas salej krūzītēs. To bauda tikai un vienīgi karstu! Ja nepieciešams, pēc garšas pievieno vēl medu, lai garša būtu maigāka.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit